• Sminktetoválás

  Steványik Anett kozmetikus - Sminktetoválás

  "Amikor a profizmus eredménye a szépség"


  A permanent make up


  Vagy más néven tartós sminktetoválás egy kozmetikai tetoválás. A különbség a sminktetoválás és rendes tetoválás között annyi, hogy mi csak a bőr legfelső hámrétege alá implantáljuk a természetes eredetű pigmenteket, míg a tetoválók ennél 8-10-szer mélyebbre, vegyi vagy ásványi eredetű (organikus) pigmentekkel dolgoznak.

  Sokan kérdezik mennyire fájdalmas a beavatkozás. Valamennyi beavatkozáshoz engedélyezett, gyógyszertárban kapható érzéstelenítő krémet használok, ami a kellemetlen érzést majdnem teljesen megszűnteti. Sok függ attól, hogy mennyire gyakorlott és ügyes a szakember, illetve fontos tényező a gép sebessége és a tű ötvözete.

  A tetoválás általában 1-2 órát vesz igénybe. Sok függ a bőr befogadó képességétől és attól, hogy mennyi időt vesz igénybe az előrajzolás, mekkora asszimetriát kell korrigálni.

  A sminktetoválás alatt képződik egy úgynevezett mikroseb, melynek hatására a kezelt felület kissé húzódhat néhány napig. A teljes sebgyógyulás a sminktetoválást követő 48 órában általában megtörténik, de a pigment bőrbe való beépülésére kb.30 napot kell várnia a vendégnek. Ez azt jelenti, hogy a pigmentált területen 30 nap alatt áll be a kívánt szín. Néhány kivételes esetben, bizonyos vérhigító vagy cukorbetegségre szedett gyógyszerek szedésénél hosszabb idő a sebgyógyulás, akár 7-10 nap is lehet.

  Szemhéj tetoválás:

  A szemhéj alsó vagy felső részének pigmentálása kiemeli a szem szépségét.

  Azoknak, akiknek kevés, világos szempillájuk van és nem szeretnének szemkontúrt, ajánlom a szempilla sűrítést. Ezt a vékony vonalat közvetlen a szempillák tövébe húzom, melynek hatása teljesen természetes. Sűrűbbnek tűnnek a szempillák és kontúrosabb, kiemeltebb lesz a szem.

  A tetoválás előtt és közben természetesen érzéstelenítőt használok, mellyel minimálisra csökkenthető a fájdalom. Tetoválást követően a szemkontúr színe sokkal sötétebb színű a vártnál. A szemkontúr végleges színe 30 nap alatt alakul ki, ezért szükséges kb. 4-6 hét múlva jönni korrekcióra.

  A szemhéj elég érzékeny, emiatt a tetoválást követően bedagadhat 1-2 napig.

  Amennyiben ez zavar, akkor mindenképp olyan napra érdemes időpontot kérned a beavatkozásra, amikor pár napig nem kell fontosabb helyen megjelenned.

  Szemöldök tetoválás:

  Ajánlom azoknak, akiknek a szemöldöküknek nincs íve, formája, valamint elégedetlen a színével, pl. világos. A szemöldök formáján, ívén, vastagságán múlik a szem kifejező ereje. Ha kikopott, bizonyos területeken hiányos,az ronthat a szem kifejező erején.

  Akinek ritka, formátlan szemöldöke van, annak satír technikával készítem el a szemöldök tetoválását. Satír eljárással az előre rajzolt szemöldök területét besatírozom. Természetesen a szemöldököt nem szedem ki, így sokkal természetesebben hat az elkészült szemöldök.

  A tetoválás előtt és közben természetesen érzéstelenítőt használok, mellyel minimálisra csökkenthető a fájdalom. A szemöldök tetoválása előtt megbeszéljük milyen forma és szín a legelőnyösebb, majd pontosan előrajzolom a szemöldök vonalát, formáját. Az előrajzolás célja, hogy előre láthassuk, hogy milyen forma, ív áll a legelőnyösebben. Ezt követően közösen kiválasztjuk azt a színt, mely a legtermészetesebben hat és a legjobban kiemeli a szemöldök természetességét.

  Tetoválást követően nagyon fontos betartani a következőket:

  Az otthoni ápoló, hámosító krémmel (bepanthen, neugranormon, körömvirág) naponta 3-4-szer vékonyan be kell kenni, hogy a felület ne legyen száraz. Kerülni kell a szaunát, uszodát, szoláriumot, napozást. Nem szabad a keletkezett vart leszedni, piszkálni, vakarni.

  Az első pigmentálást követően kb. egy hónap múlva korrekcióra lehet szükség az esetlegesen kilökődött pigmentek pótlása miatt. Tökéletes, egységes színt csak a korrekció után kapunk, ami természetesen benne van az első tetoválás árában. A korrekció hiánya a tetoválás élettartamát megrövidítheti, illetve egyenetlen fakulást eredményezhet.

  Egyéntől függően készülhet természetes illetve extrém hatású pillaszett is.