• Sminktetoválás

  Steványik Anett kozmetikus - Sminktetoválás

  "Amikor a profizmus eredménye a szépség"

  A permanent make up
  Vagy más néven tartós sminktetoválás egy kozmetikai tetoválás. A különbség a sminktetoválás és rendes tetoválás között annyi, hogy mi csak a bőr legfelső hámrétege alá implantáljuk a természetes eredetű pigmenteket, míg a tetoválók ennél 8-10-szer mélyebbre, vegyi vagy ásványi eredetű (organikus) pigmentekkel dolgoznak.

  Sokan kérdezik mennyire fájdalmas a beavatkozás. Valamennyi beavatkozáshoz engedélyezett, gyógyszertárban kapható érzéstelenítő krémet használok, ami a kellemetlen érzést majdnem teljesen megszűnteti. Sok függ attól, hogy mennyire gyakorlott és ügyes a szakember, illetve fontos tényező a gép sebessége és a tű ötvözete.

  A tetoválás általában 1-2 órát vesz igénybe. Sok függ a bőr befogadó képességétől és attól, hogy mennyi időt vesz igénybe az előrajzolás, mekkora asszimetriát kell korrigálni.

  A sminktetoválás alatt képződik egy úgynevezett mikroseb, melynek hatására a kezelt felület kissé húzódhat néhány napig. A teljes sebgyógyulás a sminktetoválást követő 48 órában általában megtörténik, de a pigment bőrbe való beépülésére kb. 30 napot kell várnia a vendégnek. Ez azt jelenti, hogy a pigmentált területen 30 nap alatt áll be a kívánt szín. Néhány kivételes esetben, bizonyos vérhigító vagy cukorbetegségre szedett gyógyszerek szedésénél hosszabb idő a sebgyógyulás, akár 7-10 nap is lehet.

  Szemöldök tetoválás:

  Ajánlom azoknak, akiknek a szemöldöküknek nincs íve, formája, valamint elégedetlen a színével, pl. világos. A szemöldök formáján, ívén, vastagságán múlik a szem kifejező ereje. Ha kikopott, bizonyos területeken hiányos,az ronthat a szem kifejező erején.

  Milyen szemöldöktetoválási technikák közül választhatsz?

  SZÁLAZOTT SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS: Természetes hatású, szálazott szemöldöktetoválást, melyet apró, nagyon vékony, tetovált szálakból építünk fel. A szálrendezési struktúrát aszerint alakítjuk ki, ahogyan a saját szőrszálak is növekednek. Így lesz teljesen természetes, gyönyörű a végeredmény.

  PÚDERES SZÖMÖLDÖKTETOVÁLÁS: Színátmenetes, púderes satírozással készül. Variáljuk a színek mélységét, erősségét, töménységét.

  HIBRID/KOMBINÁLT: Nagyon gyakran alkalmazom a szálazás és satírozás kombinációit, így mégtöbb variáció áll rendelkezésünkre, hogy vendégeink számára a legszebb szemöldöktetoválást készítsük el. Dús, 3D hatás érhető el még olyan esetekben is, amikor valakinek egyáltalán nincs sját szemöldökszőrzete.

  MELYIKET VÁLASZD?

  Nem kell előre eldöntened, melyiket szeretnéd. Segítek kiválasztani a hozzád leginkább illő stílust, szemöldökformát, színt és a kivitelezés módját is. Előrajzolom a számodra legjobban passzoló formát, megbeszéljük a színét és a kivitelezés típusát is.

  Szemhéj tetoválás:

  A szemhéj alsó vagy felső részének pigmentálása kiemeli a szem szépségét. A szemhéj elég érzékeny, emiatt a tetoválást követően bedagadhat 1-2 napig. Amennyiben ez zavar, akkor mindenképp olyan napra érdemes időpontot kérned a beavatkozásra, amikor pár napig nem kell fontosabb helyen megjelenned.

  Milyen szemhéjtetoválási technikák közül választhatsz?

  FELSŐ SZEMHÉJ: Előrajzoláskor látom meg, hogy milyen vastagságú kontúr, vagy satírozás a legelőnyösebb számodra, hol emelkedjen, és hol fusson le az íve, hol legyen kicsit vastagabb és hol kell elvékonyodnia. Szempilláid tövét is besatírozzuk, így dúsabbnak fog hatni még szempilla spirálozás nélkül is. Választhatsz a feketén kívül további más színeket is, amelyek jól állnak a szemed színéhez pl. a szürke, a kék és zöld 50 árnyalata áll rendelkezésedre.

  ALSÓ SZEMHÉJKONTÚR: Szintén előrajzoláskor együtt döntjük el, hogy az összkép vele jobb, vagy nélküle. Van, amikor kicsinyíti, de szerencsére az esetek többségében nagyítja a szemeket. Ez a szem zúg irányába történő behúzás hosszúságán és vastagságán múlik. Tehát jól lehet ezt is alakítani adottságaidnak megfelelően.

  MENNYIRE FÁJ?
  Nem állítom, hogy minden kellemetlenségtől mentes lenne, azonban az egész tetoválás ideje alatt érzéstelenítőt használok - ez által elviselhetővé válik. A szemed csukva van, még az alsó szemhéj tetoválásakor is, közben én lefeszítem a bőrödet. Így végig biztonságban vagy. Leginkább a fájdalomtól való félelem a jellemző, mely, ahogy elkezdem a tetoválást, megszűnik. Gyakran mondják a vendégeim, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottak! A végeredmény pedig mindenképpen kárpótol a kellemetlenségekért!

  FELDAGAD?
  Igen, kinek kicsit, kinek jobban, egyéni. Általában aznap és másnap kissé duzzadtabb lehet a szemhéj. Jégzselével (száraz hideggel) lehet otthon hűsíteni. Vizezni nem szabad, mert felázik a bőr és távozik a festék!

  Ajak tetoválás:

  Ajakkontúr és satírozott ajaktetoválás - Természetes és telt hatás azonnal

  Túl keskeny, vékony az ajkad? Baleseti sérülés, műtét, vagy herpesz nyomait viseled az ajkadon, esetleg színtelen, nincs kontúros széle?

  Ajkad sminktetoválásával elfelejtheted ezeket a gondokat! Ennek a technológiának köszönhetően csodálatosan finom, mégis telt ajkaid lehetnek. Nőiesen csábító, dús és egyben elegáns! A szép formát kiemelem, a kedvezőtlen tulajdonságokat elfedem. Elrontott ajaktetoválások helyrehozására is kiváló ez a technológia! Gyönyörű, egyenletesen színezett, telt ajak a végeredmény!

  Milyen ajaktetoválási technikák közül választhatsz?

  FÉL SATÍROZÁS: Először a megtervezett kontúrt tetoválom, majd befelé haladva, fokozatosan elhalványodva satírozom ajkaidat. A végeredmény, lágy, természetes hatás. A kicsit vastagabb ajkúaknak javaslom a fél satírozást, hogy legyen elegendő hely, satírozással a színátmenet megvalósítására.

  TELJES SATÍROZÁS: Szintén a kontúr tetoválásával kezdem, majd befelé haladva egyenletesen besatírozom az egész ajkadat. Így a végeredmény teltebb, dúsabb hatású lesz. Ajánlom a vastagabb és a vékonyabb ajkúaknak is egyaránt. Ha vékony az ajkad, és ezért szükséges enyhén nagyobbítani, akkor főleg ezt a technikát javaslom a szép végeredmény érdekében.

  3D HATÁSÚ SATÍROZÁS ÉS PEARLY LIPS: Mindkét típusú ajaksatírozás esetében többféle színt alkalmazunk, színátmenetet képezünk a még teltebb hatás elérése érdekében. Ez a két fajta technika vékony ajkakon sajnos nem kivitelezhető a kicsi felület miatt, mert nincs megfelelő széles hely a színátmenet kialakításához.

  Menstruáció, terhesség, szoptatás

  Terhesség, szoptatási időszak alatt, menstruáció első 2 napján, ill. az azt megelőző 2 napon nem ajánlatos az ajaktetoválás! A fájdalom küszöb ilyenkor alacsonyabb és a hormonháztartás is mindhárom esetben változik, ami azt eredményezheti, hogy a pigmentek nem maradnak meg maximálisan a bőrben!

  Természetes tetoválás eltávolítás

  Milyen anyaggal történik az eltávolítás?

  A tejsav egy speciális formuláját használom. A tejsav rendelkezik azzal a képességgel, hogy nagyobb mennyiségű pigmentet távolít el gyorsabban és biztonságosabban, mint a korábban elterjedt glikolsav.

  A gyógyulási folyamat a tejsav esetében gyors és egyszerű.

  Mi az eljárás folyamata?

  1. Az NPM eltávolító folyadék magához vonzza a pigmentet, mint egy mágnes és felhozza az epidermiszbe. A frissen kezelt területen látni lehet, ahogy a pigment jön ki a bőrből. Ha a tetoválás 2-4 éves, vagy régebbi, akkor nem látható, ahogy ki jön a pigment csak az, hogy a színe sötétebb lesz, mivel feljebb került a felszínhez.

  2. A gyógyulási folyamat során var képződik (kb. 3 nap múlva), amely tartalmazza a pigmentet, ami már kijött a bőrből. Ezt követően a var leesik és láthatóvá válik a gyógyuló bőr.

  3. Teljesen gyógyult bőr. Ha még mindig van pigmentmaradvány, alkalmazható még egy eltávolító kezelés, ha nincs, akkor befejeztük az eljárást.

  A tartós sminktetoválás esetében maximum 3-4 alkalomra van szükség. Kivételes esetekben előfordulhat, hogy akár 5-6 kezelés is szükséges, leginkább akkor, ha a sminktetoválást testtetováló pigmenttel készítették el.

  Az új sminktetoválást az utolsó eltávolító kezelést követő 6 hét múlva lehet elkészíteni legkorábban.

  forrás: PMU Art School